Dacă ai călători într-o gaură neagră, unde ai ajunge?

Ți se oferă ocazia să stai în fața unei găuri negre din spațiu și să afli unde ai putea ajunge. Ai sări acolo? Și dacă ai putea găsi curajul, ce s-ar întâmpla mai exact atunci când se intră în golul gigantic al universului în care nici măcar lumina nu poate ajunge?


Profesorul Richard Massey, de la Universitatea Durham, a declarta că, din câte știm despre Cosmos, doar de găurile negre nu s-a aflat tot. Deci, unde ai ajunge dacă ai cădea într-o gaură neagră? Potrivit Massey :

Cine știe? Căderea prin orizontul evenimentelor înseamnă literalmente trecerea dincolo de văl. Odată ce cineva îl trece, nimeni nu poate trimite vreodată un mesaj înapoi. Ar fi sfâșiați de o gravitate enormă și pentru asta mă îndoiesc că oricine ar cădea ar ajunge undeva. “

Sfasiat? Nu este un cuvânt pe care cineva ar dori să-l audă. Dar se încadrează în faptele pe care le avem despre misterul găurilor negre.

Citește și Există o „planetă interzisă” în spațiu: oamenii de știință o găsesc acolo unde nu ar trebui să orbiteze

Majoritatea fizicienilor sunt de acord că teoria relativității generale a lui Albert Einstein a prezis găuri negre deoarece conectează spațiu-timp cu gravitația. Acest lucru are implicații directe pentru moartea stelelor. Conform  WordsSideKick.com :

Se știe că găurile negre rezultă din moartea unei stele masive care lasă în urmă un nucleu rezidual mic și dens. Presupunând că acest nucleu are mai mult de aproximativ trei ori masa soarelui , gravitația ar fi lovită într-o asemenea măsură încât ar cădea asupra sa într-un singur punct cunoscut ca nucleul infinit de dens al găurii negre.

Potrivit lui Massey, forțele mareelor ​​ ar reduce corpul în fire de atomi, iar obiectul ar ajunge să fie sfărâmat . Ideea că ai putea ieși undeva, poate cealaltă parte, pare absolut fantastică.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.