Cutremurul din Turcia, micuța Ayda este în siguranță: un alt copil extras în viață de sub ruinele Smirnei

Cutremurul din Turcia. Ayda, o fetiță de 3 ani, care a rămas îngropată timp de patru zile sub dărâmăturile casei sale, a fost salvată astăzi la Smyrna, în districtul Bayrakli, relatează CNN. Micuța Ayda a rezistat 91 de ore până când,  salvatorii au ajuns la ea și au adus-o în siguranță. Primarul orașului turc, Tunc Soyer, a comentat vestea bună pe Twitter:

“Am asistat la un miracol de 91 de ore. Salvatorii au scos-o în viață pe Ayda, în vârstă de 3 ani. În timp ce era dusă de urgență la spital, fetița a cerut chiftele și iaurt”. Ieri două fete în vârstă de 3 și 14 ani au fost salvate de echipele de salvare care continuă să caute supraviețuitori sub dărâmăturile Smirnei.

Citește și Teroristul masacrului de la Nisa a rezultat pozitiv la Covid

Bilanțul deceselor  continuă să se înrăutățească din oră în oră, ajungând în această dimineață la 104. Decesele confirmate în Turcia, în provincia Smyrna din vest, s-au ridicat la 102, la care se adaugă și cei doi adolescenți uciși imediat după cutremur pe insula greacă Samos.

Răniții confirmați de autoritățile de la Ankara sunt 1.026, inclusiv 143 încă spitalizați. Între timp, replicile din zonă nu se opresc, care sunt acum aproape 1.500, din care 44 au o magnitudine mai mare de 4.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,    Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.