Cutremurul din Marea Egee, numărul victimelor se ridică la cel puțin o sută

Numărul victimelor cutremurului cu magnitudinea 7 înregistrat  vinerea trecută în Marea Egee, care a lovit vestul Turciei, au crescut la 100. Acest lucru a fost anunțat de autoritățile turcești. Numărul răniților sunt 994, dintre care 147 sunt încă în spital.

Aproximativ cinci mii de persoane au fost evacuate și primite în 1.864 de corturi instalate în zona de protecție civilă turcească.

Citește și Iată cum s-a născut Sistemul Solar: o mega ciocnire de galaxii între Calea Lactee și galaxia Săgetător

Se investighează motivul pentru care clădirile s-au prăbușit atât de ușor . Încercând să depășească situația de urgență, magistrații vor să descopere responsabili. În acest moment se arată cu degetul către  construcția sălbatică care, între permise ușoare și legi încălcate, a alimentat explozia unui sector de frunte în anii de aur ai economiei pentru guvernele Recep Tayyip Erdogan. În aceste ore au început mai multe investigații, cel puțin 9 constructori fiind deja arestați sub acuzația de încălcare a reglementărilor antiseismice în construcția clădirilor prăbușite sau avariate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.