Cutremurul din Albania, bilanațul provizoriu al victimelor a crescut la 23

Numărul provizoriu de decese a crescut la 23 în urma cutremurului violent care a lovit Albania ieri dimineață. Potrivit ediției online a cotidianului albanez „Shekulli”,”„multe persoane s-ar fi încă sub dărâmăturile clădirilor prăbușite” și că echipele de salvare continuă să-i caute. Răniții ar fi aproximativ 700.

Între timp, sute de corturi au fost amenajate în cele mai sigure părți ale orașelor afectate pentru a găzdui deplasările. „Cel mai mare punct de colectare este în Thumana, epicentrul cutremurului, unde au fost ridicate 200 de corturi”. Președintele Republicii, Ilir Meta, care a mulțumit și echipelor  de salvare din Kosovo și Grecia.

Citește și  Miracol în Tirana: doi gemeni au venit pe lume la câteva minute după cutremur / VIDEO

Primul ministru Edi Rama a anunțat că astăzi va fi declarat doliu național și se va decide cu privire la un eventual anunț al stării de urgență.

Conform celor explicate de seismologul Rrapo Ormeni, preluat de pe site-ul ziarului Koha Jone, ” ieri  a fost cel mai puternic cutremur care a lovit țara din 1969”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.