Cutremur, șoc violent în Albania: clădiri dărâmate și răniți. S-a resimțit până în Italia / VIDEO

Un cutremur puternic cu magnitudinea 5,8, s-a înregistrat în Albania, la 35 de kilometri de Tirana. Epicentrul, potrivit autorităților, a fost Marea Adriatică, la un kilometru de Durres, la 10 km adâncime. Șocul puternic, a fost urmat de alte cutremure în doar câteva minute și  s-a simțit în câteva localități diferite din țară, provocând panică în rândul cetățenilor care au părăsit casele, îmbulzindu-se în stradă.

Cutremurele au fost resimțite în special și în Italia în regiunea Salento, dar și în Taranto, unde mulți au postat alarma pe rețelele de socializare. Deocamdată nu s-au raportat pagube sau răniți .

Doi frați apropiați ISIS, au fost condamnați pentru organizarea unui atac, care apoi a eșuat, într-un avion din Sydney

Două persoane ar fi fost rănite, iar unele case s-ar fi prăbușit, într-un oraș dintre Tirana și Durazzo, din cauza puternicului cutremur care a lovit Albania, potrivit presei locale. În unele zone ale orașului Durres prezent energia electrică s-a întrerupt, în timp ce în Tirana, un întreg bloc a fost evacuat pentru pagubele semnalate. Pe străzile Capitalei, oamenii înfricoșați rămân pe străzi.

UPDATE: potrivit presei locale, bilanțul răniților a urcat la 40 ! 

Aproximativ o sută de apeluri telefonice au fost primite de pompierii Lecce de la cetățeni alarmați care au avertizat cele două cutremure înregistrate în Albania. Cutremurele au fost resimțite la etajele superioare și în Bari.  Protecția civilă regională, în contact permanent cu Departamentul național pentru monitorizarea situației, a efectuat primele verificări și, în acest moment, nu există daune în Puglia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.