Cutremur puternic de magnitudine 6.3 in Filipine, cladiri evacuate in Manila

Cutremur puternic de magnitudine 6.3 in Filipine, cladiri evacuate in Manila

Un cutremur puternic a fost înregistrat în Filipine la ora 17.11, ora locală. Vestea a fost răspândită de USGS, serviciul geologic american, care a clasificat cutremurul de magnitudinea 6.3 pe scara Richter, după corectarea estimării inițiale la 6.4.

 

Epicentrul a fost situat în Orani  la 60 de kilometri nord-vest de Manila. Hipocentrul este localizat la o adâncime de 40,2 kilometri. Teroare în capitală  unde multe clădiri din centrul orașului au fost evacuate. Potrivit agenției de știri Reuters, în prezent nu au fost înregistrate victime sau răniți.

 

Cu toate acestea, cutremurul a provocat pagube importante infrastructurilor, după cum arată imaginile publicate de locuitori pe canalele lor sociale, în primul rând Twitter. Unele clădiri s-au prăbușit, altele au rupt podele și crăpături pe pereți vizibile atât în ​​interior cât și în exterior.

 

 

Un martor a spus: “Aproape că am căzut în timp ce mergeam pe staradă . Din fericire, nu a existat nici un victimă, dar al doilea șoc a fost foarte puternic, cu durata de aproximativ 15-20 de secunde. ”

Alerta rămâne ridicată în țară, unde în decembrie 2018 un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade sud-est de Pondaguitan a declanșat alerta asupra tsunami-ului. Un alt șoc puternic, de magnitudine 6, a fost înregistrat în martie 2019, cu epicentrul său în Guiuan.

 

UPDATE:  Cutremurul cu magnitudinea de 6,3 grade care a lovit Filipine astăzi a provocat prăbușirea a cel puțin două clădiri, ucigând 5 persoane. Potrivit presei locale, un bloc s-a prăbușit  în orașul Poroc, ucigând trei persoane, în timp ce o altă clădire din Lubao s-a dărâmat ucigând o femeie în vârstă și nepoata ei . 

Te-ar putea interesa și Indonezia, cutremur de magnitudinea 7.0. Alerta de tsunami

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.