Cutremur în Statele Unite, la sud de Idaho: seism cu magnitudinea de 6,4

Un cutremur foarte puternic de 6,4 grade pe scara Richter s-a  înregistrat în Idaho, unul dintre Statele Unite ale Americii. Potrivit Institutului Geofizic al SUA (Usgs), epicentrul cutremurului a fost situat la 72 km vest de Challis (în centrul-sud), la nord de capitala Boise. Epicentrul  a fost situat la 10 km adâncime, într-o zonă situată la aproximativ 30 km de satul Stanley (68 de locuitori), la 125 km de Boise, în inima munților, departe de orașele mari.

Un puternic  cutremur puternic a înspăimântat cetățenii americani:  În jurul orei  1:52  pământul a început să se agite aproximativ 20-30 de secunde. Este cel mai puternic cutremur din istoria statului modern.  Până în prezent, nu au fost raportate victime sau daune, dar șocul a fost totuși resimțit în Idaho și în statele vecine. Acest prim seism a fost urmat de aalte trei,  în aceeași zonă și la 10 km de adâncime, cu o magnitudine similară.

Citește și Thailanda, păcăleala din 1 Aprilie interzisă prin lege: se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.