Cutremur extrem de puternic în Filipine! Blocuri prăbușite și panică într-un paradis turistic

Un seism extrem de puternic a avut loc în Filipine în această noapte . Cutremurul a fost de  magnitudinea 6,6, a informat marți Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS). Mai multe drumuri au fost distruse în Cataingan, orașul de coastă cel mai apropiat de epicentru, potrivit lui Rino Revalo, un administrator provincial al Masbate, iar primele imagini după cutremur sunt devastatoare.

Revalo a declarat pentru rețeaua ABS-CBN că o casă cu trei etaje s-a prăbușit în Cataingan în care se afla un ofițer de poliție pensionat și familia sa.

Institutul Filipin de Vulcanologie și Seismologie a declarat că cutremurul cu magnitudinea de 6,6 a avut loc la aproximativ 5 kilometri (3 mile) de la Cataingan până la o adâncime de aproximativ 21 de kilometri (13 mile).

Descoperă trădarea soției sale datorită Google Maps și publică fotografiile pe rețelele de socializare

Renato Solidum, care conduce institutul guvernamental, a declarat că nu există nicio amenințare de tsunami iar seismul a fost resimțit în mai multe provincii din regiunea Visayas centrală.

Filipine este situat în “Inelul de foc” din Pacific, un arc de avarie în jurul Oceanului Pacific, unde se produc majoritatea cutremurelor lumii. De asemenea, acestă țară este lovită în jur de 20 de tifoane și furtuni în fiecare an, ceea ce o face una dintre cele mai predispuse la dezastre. Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a ucis aproape 2000 de oameni în nordul Filipinelor în 1990.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.