Cutremur extrem de puternic cu magnitudinea 7.1: Papua Noua Guinee tremura

Cutremur extrem de puternic cu magnitudinea 7.1: Papua Noua Guinee tremura

Un cutremur extrem de puternic, de magnitudinea 7.1 pe scara Richter, a fost înregistrat de seismografii internaționali într-o zonă care nu este nouă pentru acest tip de fenomen. Cutremurul a avut loc pe continent, în Papua Noua Guinee.

 

Cutremurul s-a produs la ora 7:19 ora locală, la aproximativ 63 km sud-vest de Lae și la 284 km nord-vest de capitala Port Moresby.

 

Deși nu este un teritoriu cu o altă densitate a populației, nu poate fi exclus faptul că ar fi cauzat daune. La scurt timp după aceea, Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a intervenit și pentru a confirma că nu a fost emis niciun avertisment privind un posobil tsunami.

 

Cutremurele care au loc în această zonă, foarte frecvente, rareori provoacă daune sau victime, deoarece majoritatea structurilor au fost construite pentru a rezista șocurilor, chiar foarte violente.

Clădirile sunt de fapt “flexibile” sau se îndoaie fără să se prăbușească atunci când are loc un cutremur puternic.

 

Cu toate acestea, tremurul de intensitate considerabilă, cum ar fi cel petrecut la 6 mai 2019, ar putea provoca daune: unele zone ale țării  cutremure puternice ca și în lunile februarie și martie trecut au provocat moartea a peste 200 de persoane și mii de răniți.

 

Te-ar putea interesa și Nord Corea, Fao: 10 milioane de persoane amenintate de lipsa de hrana

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.