Cutremur de magnitudinea 6.1 în largul Insulelor Andreanof

Cutremurul cu magnitudinea de 6.1 a avut epicentrul în mare și datorită intensitpții foarte mari, a fost simțit de populația întregului arhipelag care au ieșit în stradă panicați.  Nu s-au dat infromații privint daune persoanelor sau pagube materile, dar teama altor seisme  de intensitate similară este foarte mare.

Nu este prima dată când arhipelagul este lovit de un cutremur de aceeași intensitate. Cu doar câteva zile înainte, pe 24 noiembrie, arhipelagul a fost victima unui cutremur cu magnitudinea 6,3, care a avut loc în miezul nopții la o adâncime de 40 km. Chiar și în acest caz, în ciuda intensității puternice, din fericire nu au fost raportate victime.

Citește și Bilanțul cutremurului din Albania: 51 de morți și 2.000 de răniți. Primărița orașului Durres demisionează

Cu toate acestea, cel mai grav cutremur din istoria arhipelagului datează din 1957, când un cutremur cu magnitudinea de 8,6 a provocat pagube enorme și a fost urmat de un tsunami care a lovit cu violență Insulele Andreanof. Pierderile totale s-au ridicat la 5 milioane de dolari. Amploarea cutremurului a provocat pagube și în Alaska și Hawaii, unde înălțimea valurilor au ajuns până la 16 metri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.