Cutremur cu magnitudinea de 6 în largul arhipelagului Vanuatu

Momente de panică în insula Vanuatu , în Oceanul Pacific, unde un cutremur de 6 grade pe scara Richter a fost înregistrat la 22:10 (ora României) pe 4 decembrie. Conform datelor raportate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie, epicentrul a fost localizat în apele din largul arhipelagului oceanului, în timp ce hipocentrul a fost  la aproximativ 260 de kilometri adâncime .

În acest moment, autoritățile locale nu au emis încă niciun avertisment de tsunami și nu au fost semnalate daune sau vătămări.

Zona arhipelagului Vanuatu este  frecvent supusă cutremurelor, fiind exact de -a lungul joncțiunii dintre placa tectonică australiană și cea pașnică , în zona cunoscută de geologi sub denumirea de Microplata Noilor Hebride (vechiul nume colonial al Vanuatu). Această microplacă tectonică este supusă forțelor de subducție care adesea ajung să genereze cutremure violente, uneori provocând daune materiale și persoane rănite.

Citește și Pământul atinge punctul de neîntoarcere: cele 9 evenimente care ne duc la prăbușire

Nu este prima dată când arhipelagul a fost străbătut de cutremure puternice în ultimele săptămâni. Pe 12 noiembrie, un cutremur cu o magnitudine de 5 pe scara Richter a lovit insulele din apropierea orașului Saratamata, la o adâncime de aproximativ 124 de kilometri, în timp ce pe 5 noiembrie, un cutremur de 5,9 grade a lovit același loc la o adâncime mult mai mică: la doar 10 kilometri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.