Cutremur, alte șocuri puternice în Bosnia și Grecia: „Oamenii în panică, clădirile s-au crăpat”

Cutremurul din Albania nu este singura azi: un cutremur de magnitudine 5,4 s-a  înregistrat  în această dimineață  la ora 10:19 , în Bosnia și Herțegovina  a raportat Institutul American (USGS). Seismul a fost detectat la 6 km sud-est de Blagaj – în sud-vestul țării – și hipocentrul la o adâncime de 10 km. Un alt cutremur  cu magnitudinea 4,6,  a loviyt și Grcia. Epicentrul a fost la  6 km nord-est de satul Ano Kastritsi (sud-central), în regiunea Greciei de Vest, cu un hipocentru de 35 km adâncime.

Albania, cutremur puternic de magnitudine 6,5 în apropiere de Durres

După cum relatează presa locală, șocul seismic de la ora 10.19 a lovit în special Herțegovina, în sudul țării balcanice, cu epicentrul  la aproximativ șaptezeci de kilometri de Sarajevo. Seismul a provocat pagube materiale despre care nu se cunosc amănunte.  De teamă, mulți localnici și-au abandonat casele și au ieșit în stradă. Chiar și în capitala bosniacă seismul a fost resimțit foarte clar.

Cutremurele, alarma geologilor: “În Atlantic, pământul se deschide”

Potrivit rapoartelor mass-media locale, cutremurul a durat aproximativ douăzeci de secunde. În magazine toate produsele  de pe rafturi au căzut, iar fisurile din case și clădiri au fost înregistrate în multe localități din zonă, inclusiv Mostar, capitala Herțegovinei. Ca urmare a puternicului cutremur, autoritățile orașului din Nevesinje au ordonat închiderea școlilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.