Curtea Supremă din Coreea de Sud l-a condamnat pe fostul președinte Lee la 17 ani de închisoare

Curtea Supremă din Coreea de Sud a confirmat pedeapsa de 17 ani de închisoare pentru corupție a fostului președinte Lee Myung-bak. Aflat la putere din 2008 până în 2013, fostul șef de stat a fost eliberat pe cauțiune în așteptarea acestei decizii.

Potrivit presei locale, poliția l-a ridicat direct de acasă, deoarece el nu era prezent în sala de judecată în momentul verdictului. Lee Myung-bak riscă să-și pună capăt zilelor după gratii, dacă nu va fi iertat de președinte.

Citește și Privea apusul soarelui cu iubita lui: un vânător îl împușcă din greșeală și îl ucide

În vârstă de 78 de ani,  a fost găsit vinovat de corupție în 2018 de către instanța de la Seul care l-a condamnat la 15 ani de închisoare și la o amendă de 13 miliarde de won, 10 milioane de euro. În februarie, pedeapsa sa a fost îngreunată de alți doi ani de închisoare. Potrivit Curții Supreme, „nu a existat nicio eroare juridică în sentința Curții de Apel”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,    Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.