Curtea Constituțională a Italiei dă undă verde sinuciderii asistate

Curtea Constituțională a Italiai dă undă verde sinuciderii asistate

Sinuciderea asistată nu trebuie considerată o crimă și nu trebuie pedepsită, în anumite situații, au decis judecătorii.

Curtea Constituțională a prevăzut „condiții și proceduri procedurale specifice”, deoarece ajutorul în sinucidere se încadrează în ipotezele care nu se pedepsesc, „pentru a evita riscurile de abuz față de persoanele mai vulnerabile, așa cum a fost subliniat deja în legea 207 din 2018”.

Prin urmare, textul consultării specifică faptul că ajutorul pentru sinucidere nu este sancționabil dacă pacientul este “capabil pe deplin să ia decizii gratuite și informate”. Cu toate acestea, magistrații subliniază că, în acest moment, “intervenția legislaturii” este indispensabilă.

Bolivia, peste 2 milioane de animale au murit în incendii

Pacientul ajutat să moară trebuie să fie într-o stare care îi provoacă o suferință fizică sau psihică de nesuportat. Trebuie să fie ținut în viață de tratamente sau aparate, iar boala de care suferă să fie ireversibilă. Parlamentul de la Roma trebuie să dezbată această problemă ținând cont de decizia judecătorilor constituționali.

Biserica Catolică din Italia și ministrul Matteo Salvini se opun însă puternic modificărilor legislative în acest sens. Elveţia, Olanda, Belgia şi Luxemburg, Canada sunt ţări care permit eutanasia sau sinuciderea asistată de un medic.

Salvini: „Nu  sinuciderii” – „Sunt și mă opun sinuciderii impuse de stat”: aceasta este reacția lui Matteo Salvini la decizia Curții Constituționale. “Vorbim cu medicii, vorbim cu familiile, dar viața este sacră și din acest principiu nu mă voi întoarce niciodată”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.