Cum va fi omul peste un milion de ani

Oamenii de știință și futurologii au speculat despre cum ar putea fi omul, dacă ar mai fi, peste un milion de ani.

Potrivit pentru a trăi în alte lumi și nu mai pe pământ. Diferit în interior și în exterior. Informat. Ființa umană a viitorului ar fi aproape de nerecunoscut, atât din punct de vedere biologic, cât și cultural.

Potrivit lui Brian Greene, fizician teoretic la Columbia University di New York, organismul și electronica noastră vor fi din ce în ce mai integrate, iar descendenții noștri vor fi hibrizi umani-mașini de înaltă tehnologie.

Juan Enriquez, un autor și academician mexican care a studiat impactul științei asupra viitorului omenirii, este de acord cu această viziune de ani de zile.

Enriquez subliniază că astăzi este deja posibil să se creeze organe artificiale de care depind viața oamenilor: dispozitive capabile să compenseze defecțiunile biologice, cum ar fi stimulatorul cardiac, sau capabile să amplifice facultățile umane, cum ar fi aparatele auditive sau exoscheletele, dar și reprogramarea celulelor pentru a le face să îndeplinească alte sarcini decât cele originale.

Citește și Profeția Babei Vanga: „În 2021 se vor întâmpla lucruri cumplite

Dintr-o dată, ceea ce facem este să avem acest tablou de șah multidimensional în care putem schimba genetica umană folosind viruși pentru a ataca boli precum SIDA sau modificarea ADN-ul prin terapia genică pentru a scăpa de unele boli genetice”
Acest lucru poate speria, dar s-ar putea dovedi de fapt foarte util: urmând ipoteza foarte probabilă că specia umană va trebui să se mute pentru a trăi pe alte planete, cum ar fi Marte, va fi necesară modificarea corpului uman de la rădăcină pentru a-l supraviețui.

Presupunând că civilizația noastră se află la nivelul 1: o civilizație care încearcă să-și schimbe aspectul, de mii de ani, cu chirurgia plastică de exemplu. Va fi ușor să ipotezăm o societate de nivel 2, care modifică aspectele fundamentale ale corpului, modificându-i funcțiile într-un mod important.

Pentru a deveni o civilizație intra-solară, va trebui să creăm o civilizație de nivel 3 , care va trebui să se schimbe într-un mod cu adevărat radical, chiar dacă doar pentru a ajunge la acele planete, poate asemănătoare cu pământul, dar la zeci de mii de ani lumină distanță. Ceea ce va trebui făcut este să schimbăm istoria genealogică și corpul ființelor umane în așa fel încât să fie absolut de nerecunoscut.

„Omul – explică Enriquez – a evoluat pe Pământ, pe baza unor condiții de mediu bine cunoscute.

Dar dacă unul dintre parametri era diferit? Ce se întâmplă dacă specia umană trebuie să se adapteze din nou? Să te schimbi din nou? “

Marte, de exemplu, primește cu 66% mai puțină lumină solară decât Pământul, iar gravitația reprezintă 38% din cea a Pământului. Cei care vor crește și se vor reproduce pe Planeta Roșie, generație după generație, vor dezvolta ochi mai mari, pentru a absorbi mai multă lumină și a vedea mai bine chiar și cu lumina slabă și vor fi probabil cu câțiva centimetri mai înalți decât noi.

Citește și Descoperire de ultimă oră ! Lacurile cu apă sărată de pe Marte

Acesta este modul în care omenirea supraviețuiește extincțiilor pe termen lung. Și este motivul pentru care se dovedește că, în realitate, este imoral să nu modificăm corpul uman chiar dacă ne sperie, chiar dacă este o provocare, pentru că va fi ceea ce ne va permite să explorăm, să trăim și să ajungem în locuri pe care acum nici nu le putem visa. , dar că stră-stră-stră-stră-strănepoții noștri vor visa într-o zi. “

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.