Cuba, decizie extrema impotriva foamei: carne de strut, nutrie si crocodil

Cuba, decizie extrema impotriva foamei: carne de strut, nutrie si crocodil

Autoritățile cubaneze au elaborat în ultima vreme o soluție singulară în lipsa de produse alimentare de care țara suferă, cauzată de situația economică națională dramatică. ONG-urile au exprimat critici la alegerea Cubei de a distribui carnea de struț și nutrie civililor

 

Conducerea lui Castro a decis să facă față deficitului de alimente care afectează insula, agravată de embargoul impus de SUA, dând populației să mănânce carne de  struț și nutrie.  Pentru a elibera cubanezii de coșmarul foamei, guvernul lui Miguel Díaz-Canel a ordonat, de fapt, sacrificarea păsărilor mari prezente în grădinile zoologice naționale, precum și cea a nutrițiilor alocate în zonele sălbatice ale țării.

 

Carnea acestor animale va fi apoi distribuită civililor în locul produselor alimentare tradiționale indispesabile.

 

Potrivit oficialului superior din Havana, această carne ar prezenta cantități de proteine ​​mai mari decât cele găsite în  carne de vițel, porc  și  găină. În consecință, consumul de struți și de rozătoare ar reprezenta pentru om, potrivit   Garcia Frias, o “alegere extrem de sănătosă”.

 

Exponentul Partidului Comunist Cubanez a anunțat apoi că va fi lansată în curând sacrificarea “cărnii de crocodil” și distribuirea ulterioară a acesteia  locuitorilor insulei care suferă de foame. Chiar și acest produs alimentar neobișnuit ar fi, conform lui Garcia Frias, “mult mai hrănitor” decât carnea tradițională.

 

Acesta alegere a fost întâmpinată cu dezaprobare de către ONG-urile de mediu din  străinătate. De exemplu, asociația britanică de bunăstare a animalelor Compassion in World Farming și-a exprimat “îngrijorarea profundă” cu privire la acestă inițiativa afirmând că, consumul de carne de struț și nutrie ar provoca “pericole grave” sănătății oamenilor și ar putea chiar facilita propagarea “bolilor infecțioase”.

 

Te-ar putea interesa și Venezuela, ONU: sapte milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.