Cuba, criza economica devine tot mai aspra: alimentele de prima necesitate pe ratie

Cuba, criza economica devine tot mai aspra: alimentele de prima necesitate pe ratie

Guvernul cubanez a anunțat raționalizarea unor serii de alimente de prima necesitate cum ar fi puiul, ouăle, fasolea, și săpunul.  Procuratura raportează că ministrul comerțului, Betsy Díaz Velázquez, a declarat publicației cubaneze că vor fi adoptate metode de raționare pentru a face față deficitului de alimente, care se datorează înăspririi embargoului comercial decis de Administrația americană a lui Donald Trump.

 

Dar pentru economiști, criza se datorează și  fluxului de ajutoare din Venezuela, unde prăbușirea companiei petroliere publice a condus la o scădere de aproape două treimi în ceea ce privește aprovizionarea cu combustibil și prețurile favorabile în Cuba.

 

“Cerem cetățenilor să fie calmi”, a spus Diaz, adăugând că uleiul de gătit nu este afectat de raționalizare. Cuba importa aproximativ două treimi din alimentele pe care le consumă cu un cost anual de peste două miliarde de dolari Restricționarea anumitor produse este deja în vigoare în zona insulei, dar anunțul lui Díaz pare să se refere la întregul teritoriu insulei și a celor 11 milioane de locuitori a  acesteia.

 

Te-ar putea interesa și Hong Kong, bataie in parlament privind extradarile de pe continent

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.