Cu certificatul medical, românii care vin din străinătate nu vor mai intra obligatoriu în carantină sau izolare

Românii care vin din străinătate nu vor mai intra obligatoriu în carantină sau izolare, potrivit proiectului de lege al stării de alertă. Cei care revin în ţară vor trebui să prezinte un certificat medical care să ateste că nu au COVID-19. Certificatul, va trebui să fie eliberat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România și trebuie prezentat la graniţă. Acesta trebuie să ateste faptul că persoana care revine în ţară nu are COVID-19.

Deschiderea școlilor în Danemarca: lecțiile se țin la grădina zoologică și pe stadion

Călătoriile cu avionul vor fi total diferite. În starea de alerta, Ministerul Transporturilor poate să ceara reguli clare ca aeroporturile, avioanele și alte echipamente să fie igienizate. De asemenea, vor exista măsuri de distanțare socială și reguli de conduită. Setul de reguli va fi stabilit tot de minister. Legea cu măsurile care ar putea fi aplicate în starea de alertă a trecut miercuri de votul final din Parlament, potrivit Mediafax.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.