Cruzimea omului: Hope, femela urangutan orbită de focuri de armă. Puiul ei moare de foame

Cruzimea omului: Hope, femela urangutan orbită de focuri de armă. Puiul ei moare de foame

 

Femela de urangutan se află într-o stare foarte gravă: oasele fracturate și oarb cu răni provocat ede cuțiete și arme de foc și incapabile să se miște. Așa a fost găsită Hope, o femelă urgangutan care tocmai devenise mamă. Nu departe de ea a fost găsit și puiul ei mort de foame și de sete.

 

Episodul tragic a avut loc pe insula Sumatra, pe plantația de ulei de palmier din Subulussalam, în provincia Aceh, declară medicii veterinari ai Centrului de Informare pentru Orangutani și BKSDA au intervenit imediat.

După ce au dus-o la clinică, mama urangutan a primit tot tratamentul necesar pentru a ao salva. Medicii au descoperit de asemenea că Hope a fost împușcată. Din radiografiile efectuate, s-au decoperit 74 gloanțe  de calibru 12. Unele dintre acestea au lovit-o în ochi.

 

Rănile grave și orbirea mamei urangutan au împiedicat-o să-și găsească puiul pentr a-l hrăni. Micuțul npscut de câteva zile a murit de foame.

 

Acest caz este doar unul din  sutele de cazuri care, e ceva timp, în fiecare an pun în pericol viața acestor maimuțe. Pentru a face loc plantațiilor de ulei de palmier în zonele cum ar fi Sumatra și Indonezia, pădurile sunt tăiate , habitatele străvechi ale urangutanilor și a multe alte animale, cum ar fi elefantul pitic și rinocerul sumatran, astăzi și-au pierdut casa pentru totdeauna.

 

Te-ar putea interesa și Macașii chinuiți: maimuțele exploatate la cules de nuci de cocos

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.