Cruzimea omului fără sfârșit: Tikiiri un elefantul bolnav și subnutrit obligat să defileze în Sri Lanka / Video

Tikiiri, este o femelă de în vârstă de 70 de ani, obligată, împreună cu alte exemplare, să participe la Festivalul Esala Perahera. În ciuda faptului că este bolnavă și subnutrită (așa cum se poate vedea în imagini),este obligată să se prezinte la Festivalul Esala Perahera din Sri Lanka.

Este unul dintre cele 60 de exemplare de elefanți care participă la parada uneia dintre cele mai vechi și mai impresionante festivaluri budiste din Sri Lanka. În fiecare seară, timp de 10 nopți consecutive, este obligată să meargă – îndosând multe costume – pargurgând zeci și zeci  kilometri sutele de persoane adunate pe străzi, prin zgomot, artificii și fum. Un context foarte periculos, în special pentru un exemplar în acea stare precară de sănătate. O ceremonie care reprezintă un fel de binecuvântare pentru participanții la eveniment.

Donald Trump ar dori să cumpere Groenlanda: în subsolul insulei există depozite imense de petrol

„Save Elephant Foundation” care a postat fotografiile pe rețelele de socializare a denunțat tratamentul oferit elefanților și în special femelei Tikiiri: „În ochii ei puteți vedea lacrimile cauzate de luminile strălucitoare care îi decorează masca și nimeni nu observă dificultatea la mers, fiind atât de slabă…practic un schelet ». Prin urmare, fundația face un apel pentru a salva elefantul: „Cum poate fi definit acest lucru  o binecuvântare dacă facem ființe vii să sufere?”.

De Ana Moldovan 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.