Croația, plângerea ONG-ului: poliția „marchează” imigranții care trec frontiera. „Umilitor și traumatic”

Croația. O cruce desenată cu un spray de culoare portocalie pe cap. Aceasta este doar „ultima umilire” suferită de cei care doresc să intre în Croația din Bosnia. Potrivit rapoartelor ONG-ului „No Name Kitchen”, care operează în Velika Kladuša, la 2 kilometri de graniță, sunt chiar agenții croați care au decurs la tipuri de umilințe.

„În opinia mea, acesta este rezultatul a două posibile motive – spune gardianul Nkk Jack Sapoch – Sau autoritățile croate care comit aceste acte folosesc vopsea pentru a identifica și umili pe cei care trec frontiera sau, chiar mai îngrijorător,  folosesc această tactică pentru a traumatiza psihologic acești oameni cu un simbol religios,  cei mai mulți fiind musulmani.

Filipine amenințat de taifunul Vongfong : mii de oameni au fugit din fața rafalelor, care vor ajunge la aproape 200 km/h

În fiecare noapte, grupuri de imigranți încearcă să treacă granița dintre Bosnia și Croația. Forțele de ordine îi așteaptă  înarmați cu bastoane cu care, conform mărturiilor, solicitanții de azil sunt bătuți sistematic. Nu numai că sunt bătuți, dar le sunt luate și obiectele personale.  Națiunile Unite investighează raportul acestor abuzuri.

“Organizația noastră a primit deja și a distribuit rapoarte credibile de la autorități cu persoane care pretind că au fost trimiși ilegal în Bosnia și Serbia din Croația”, a declarat pentru The Gardian Zoran Stevanovic managerul regional de comunicații al UNHCR pentru Europa Centrală. . „Aceste rapoarte evidențiază problemele referitoare la cererile de azil, violența și utilizarea excesivă a forței, identificarea persoanelor vulnerabile, tratamentul brutal al copiilor neînsoțiți”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.