Croația, alte trei cutremure puternice în această dimineață: un întreg oraș a fost a ras de pe fața pământului

Alte trei cutremure au fost resimțite în Croația în doar 14 minute unul față de celălalt. Cel mai puternic a fost primul, înregistrat la ora 6,15 cu o magnitudine de 4,9 pe scara Richter și epicentrul din Lekenik , lângă Petrinja și Sisak , zonele de la sud de Zagreb cele mai afectate de puternicul cutremur de ieri, 29 decembrie. La 6,26 a avut loc un al doilea cutremur cu magnitudinea de 4,8 și trei minute mai târziu un al treilea, cu magnitudinea de 3,9. Orașul Petrinjia este complet ras de pe fața pământului.

Citește și Cutremur cu magnitudine 6,4 în Croația: cel puțin 7 victime și zeci de răniți

Între timp, premierul croat Andrej Plenkovic a anunțat alocarea primului ajutor pentru a face față situației de urgență: „O 120 de milioane de kuna (aproximativ 16 milioane de euro nr.) Vor fi trimise în județele afectate de cutremur. Asta nu este totul, desigur, dar asta putem face imediat. În plus, mecanismele de asistență internațională au fost activate ”, a scris el pe Twitter.

„Toți pacienții spitalului Petrinja și majoritatea din spitalul Sisak au fost evacuați – adaugă Plenkovic -. În același timp, lucrăm pentru a ne asigura că toți cei care și-au pierdut casa au un acoperiș deasupra capului în această seară, dar există și cei care nu vor să părăsească zona, iar pentru ei  căutăm soluții alternative ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.