„Criminalul din Golden State”, Joseph DeAngelo s-a pledat vinovat pentru infracțiunile comise: cel puțin 13 crime, aproximativ 50 de violuri și 100 de jafuri

Ieri, 29 iunie, Joseph James DeAngelo – arestat la 24 aprilie 2018 în Sacramento, California, sub acuzația de a fi “criminalul Golden State”, autor al cel puțin 13 crime între 1974 și 1986, aproximativ 50 de violuri și altele 100 de jafuri – s-a pledat vinovat pentru toate crimele care au fost aduse împotriva sa. Procurorul adjunct al districtului Sacramento a citit sentința de negociere, în care DeAngelo a evitat pedeapsa cu moartea, în schimbul admiterii tuturor crimelor pe care le-a comis, inclusiv unele pentru care nu a fost acuzat.

Fostul premier francez, François Fillon, a fost condamnat pentru deturnare de fonduri publice

Cel al „criminalului Golden State” din Statele Unite a fost unul dintre cele mai cunoscute ”cold case”, la fel ca și cazurile penale care rămân nesoluționate ani de zile, uneori chiar zeci de ani. Unul dintre cele mai unice aspecte ale cazului DeAngelo este însă că acesta a fost rezolvat după ce poliția și-a inserat ADN-ul, recuperat de la locul crimei din anii șaptezeci, într-unul dintre acele site-uri care permite utilizatorilor să analizeze probe genetice pentru a descoperi orice rudenie, boli ereditare sau origini îndepărtate.

DeAngelo a fost un ofițer de poliție.

Acum în vârstă de 74 de ani și a trebuit să fie ajutat să se ridice atunci când judecătorul a intrat în sala de judecată unde a avut loc  audierea, o sală de bal a Universității Sacramento pentru a asigura măsurile de distanțare în timpul pandemiei coronavirusului. El, la fel ca avocații și procurorii săi, au purtat o vizieră ca dispozitiv de protecție personală împotriva contagiunii. Audierea a fost difuzată prin streaming.

Un alt virus potențial pandemic a fost descoperit în porcii din China: este similar cu cel al gripei H1N1 din 2009

Alegerea procurorilor de a opta pentru negocierea de pledoarii și de a nu merge la un proces al juriului a fost, de asemenea, dictată de condițiile particulare de urgență sanitară. Un proces al juriului ar fi necesitat o organizare mai complexă și perioade mai lungi, în special în această fază de urgență. Prin urmare, procurorii au optat pentru negociere deoarece multe dintre victime sunt acum în vârstă și riscau să nu mai fie în viață când ar fi fost dată sentința.

Sursa: Independent.com

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.