Criminalul din Caracal ar putea sta doar cativa ani dupa gratii. Iata de ce legea este de partea lui

Criminalul din Caracal ar putea sta doar cativa ani dupa gratii. Iata de ce legea este de partea lui

Gheorghe Dincă nu va face închisoare pe viață, așa cum mulți români s-ar fi așteptat. Legea îl favorizează pe criminalul din Caracal, iar jurnalistul Liviu Avram de la ziarul Adevărul a explicat modul prin care acesta poate sta puțini ani în spatele gratiilor comparativ cu gravitatea faptelor comise.

 

Citește și Suspectul Gheorghe Dinca avea interdicție să intre în Italia, în urma unor acuzații de agresiune

 

Câți ani va sta la închisoare Gheorghe Dincă. Pedeapsa poate fi extrem de mică din cauza modificărilor legilor justiției. Dinca nu va face închisoare pe viață pentru că are peste 60 de ani.
Căci, așa cum a recunoscut chiar asasinul, nu vorbim despre o singură crimă odioasă, ci de două. Luiza Mihaela Melencu și Alexandra Măceșanu au fost ucise cu sânge rece de odiosul mecanic auto. Cu toate acestea, Codul Penal este de partea sa, căci va beneficia de circumstanțe atenuante având vârsta înaintată pe care o are.

 

Citește și Campionul mondial de inot Tamas Kenderesi a fost arestat pentru hartuire sexuala

 

Persoanele care au peste 60 de ani nu pot fi condamnate la închisoare pe viață, iar bărbatul a trecut deja de această vârstă și face aproape 67 de ani. Redactorul șef al ziarului Adevărului a explicat pe pagina publicației, dar și într-o intervenție în direct la Digi 24 mecanismul și legea prin care Dincă scapă ușor după tot ce a făcut. A vorbit și despre câți ani de pușcărie ar putea face, de fapt.

De Marius Oprea 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.