Criminal condamnat la moarte cere să fie dus în fața plutonului de execuție: injecția letală ar putea fi prea dureroasă

Michael Wade Nance a fost condamnat la moarte pentru o crimă comisă în 1993, în timp ce jefuia o bancă. Acum câteva zile, avocatul lui a depus o plângere la Tribunalul statului Georgia în care se spune că venele lui Nance sunt „improprii” pentru injectare, pentru că nu sunt vizibile și au „pereți subțiri”, scrie CNN.

Dacă statul ar încerca să îl execute prin injecție letală, venele sale ar putea „să-și piardă integritatea structurală, iar serul letal ar putea să ajungă în țesuturile din jur”, se spune în plângere. În plus, Nance folosește în prezent un medicament pentru tratarea durerilor din cauza căruia fenobarbitalul care i s-ar administra odată cu injecția letală ar putea să nu-și facă efectul.

Prin urmare, din cauza tuturor acestor factori, Nance ar putea suferi dureri cumplite în timpul execuției, ceea ce ar însemna o încălcare a drepturilor prevăzute prin Amendamentele 8 și 14, privind pedepsele crude și neobișnuite.

Citește și Casa ororilor: o fetiță de 5 ani a fost găsită legată cu lanțuri de pat, vecinii au auzit țipetele ei

„Există o metodă alternativă de execuție, care  poate fi pusă în aplicare ușor și care va reduce sau elimina riscul substanțial de durere severă în cazul domnului Nance: plutonul de execuție”, se spune în plângerea înaintată de avocat.

În 2017, un alt deținut condamnat la moarte în Georgia a cerut să fie dus în fața plutonului e execuție, însă solicitarea a fost respinsă.  Doar trei sate din SUA au aprobat execuțiile în fața plutonului: Mississippi, Oklahoma și Utah. Ultima execuție în fața plutonului a avut loc în Utah, în 2010.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.