Cresc cazurile de coronavirus în Israel: ultra-ortodocșii refuză restricțiile

În Israel, Coronavirusul începe să sperie atât cu creșterea cazurilor pozitive cât și cu rezistența ortodocșilor de a accepta restricțiile.

În cel mai recent raport se vorbește despre aproape 7.000 de cazuri (peste 900 doar în Ierusalim) și 34 de decese, în acestă săptămână. Guvernul central a impus blocarea urmând exemplul tuturor celorlalte națiuni ale lumii. Resctricția este obligatorie, având în vedere că în acest moment nu există o cură și niciun vaccin, dar se pare că nu toată populația este dispusă să o accepte.

O bună parte a populației (aproximativ 40%) este formată din evrei ultraortodocși sau Haredim . Pentru ei nu există altă autoritate decât cea care provine din Tora și, prin urmare, ascultă doar în mod exclusiv opinia rabinului. Adesea, cea mai înaltă autoritate religioasă este în contradicție cu cea guvernamentală, ca în 1991, când el a ordonat credincioșilor să nu poarte măști de gaz în timpul războiului din Golf.

Studiu: ”Virusul poate să ajungă până la o distanță de 1,8 metri și printr-o simplă respirație”

Pretutindeni în lume, autoritățile religioase au respectat regulile guvernamentale, ascultând sfaturile de a închide bisericile.  Acest lucru a fost ascultat de rabin care a stabilit deja închiderea școlilor și a lăcașurilor de cult.

Haredimul a acceptat decizia cu o reticență extremă, considerând acestă resctricție un act împotriva lui Dumnezeu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.