Covid, virusul poate supraviețui pe suprafețe până la 28 de zile

Virusul Covid-19 poate supraviețui pe obiecte precum bancnotele sau telefoanele mobile până la 28 de zile. Acest lucru a fost demonstrat în urma unui  studiu al Agenției Naționale de Știință din Australia relevă. Cercetătorii de la Commonwealth Scientific and Industrial Research (Csiro) au testat longevitatea virusului SARS-CoV-2 pe întuneric și la trei temperaturi diferite, arătând că perioada de supraviețuire scade la temperaturi mai ridicate.

La 20 de grade Celsius, virusul pare „extrem de dur” pe suprafețe netede, precum ecranele telefonului mobil, și poate supraviețui timp de 28 de zile pe bancnote și sticlă, oțel și plastic. La 30 de grade, perioada de supraviețuire scade la șapte zile și scade la doar 24 de ore la 40 de grade. Prezența virusului pe suprafețe poroase, cum ar fi bumbacul, este mai puțin persistentă, până la 14 zile la cele mai scăzute temperaturi și mai puțin de 16 ore la cele mai ridicate, o perioadă în orice caz „semnificativ mai lungă” decât se presupunea în studiile anterioare conform cărora virusul ar putea supraviețui până la patru zile pe suprafețe netede.

Citește și Al treilea val, ipoteza: „Covid va aduce Parkinson”

Trevor Drew, directorul Centrului australian pentru pregătirea bolilor, el a precizat că studiul a fost realizat cu probe de virus atenuate plasate pe diferite materiale și cu o metodă „extrem de sensibilă”, în care a găsit urme de viruși vii capabili să infecteze culturi de celule chiar și după mult timp.

„Acest lucru nu înseamnă că acea cantitate de virus ar putea infecta o ființă umană”, a spus el pentru radiodifuzorul public ABC, adăugând totuși că „dacă o persoană atinge aceste materiale fără precauții și apoi atinge gura, ochii sau nas, ar putea contracta boala chiar și la mai mult de două săptămâni după contaminarea obiectelor “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.