Covid, virologul italian: ” Vaccinul nu este o rezolvare, nu va fi pentru toată lumea”

„Nu vaccinul va fi soluția, trebuie să vi-l scoateți din cap”. Acestea sunt cuvintele virologului italian  Ilaria Capua , directorul Centrului de Excelență One Health din cadrul Universității din Florida, pe care le-a rostit în programul italian  Domenica In.

Trăim o situație care nu privește doar Europa. Privește întreaga lume, este o imagine foarte complicată. Virusul nu are milă de nimeni, controlul situației depinde de noi, de fiecare individ. Virusul are o rază limitată de infecție, este necesar să se respecte regulile și să se aplice măsurile de prevenire care servesc la reducerea riscului ”, spune omul de știință. 

Citește și OMS, tinerii vor beneficia de vaccin abia în 2022: „Mai întâi bătrânii”

Virusul este la fel ca în primăvara trecută, nu s-a slăbit și nici nu a devenit mai rău. Și acest lucru este bun: nu ne putem imagina să scăpăm înainte din punctul de vedere al agresiunii, este stabil din punct de vedere genetic. Avem 9 luni de experiență în gestionarea bolii și implementarea măsurilor “, adaugă ea.

Nu eram pregătiți, ca comunitate științifică, să răspundem la o pandemie cauzată de un virus necunoscut. Ne luptam deja să-i convingem pe politicieni de riscul de pandemie legat de gripă, ne-am luptat cu producția de vaccin… deoarece nu exista nimic . Este totul nou, am început cu investiții mari și din fericire reușim. Dar – avertizează ea – vaccinul nu va fi soluția, trebuie să vi-l scoateți din cap. Nu va exista vaccin pentru toată lumea, va trebui folosit strategic pentru a proteja persoanele cu cel mai mare risc, nu numai pentru pericolul dezvoltării bolii, ci și pentru alte infecții. În opinia mea, vaccinul va veni în diferite formulări care pot fi utilizate pentru diferite segmente ale populației. Este iluzoriu să credem că vom devaloriza iarna cu vaccinul. Virusul va fi prezent și în primăvară și vom fi gata pentru următoarea iarnă cu vaccinul…aceasta este speranța mea “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.