Covid, ultimele teste spun că vaccinul Pfizer are o eficacitate de 95%

Vaccinul împotriva Covid dezvoltat în comun de Pfizer si Biontech are o eficacitate de 95%, mai mare decât cea a  Moderna , care este eficient 94,5%  . Acest lucru a fost anunțat de Pfizer ca urmare a testelor finale asupra vaccinului său împotriva coronavirusului, care a fost preluat ulterior de NBC .

„Rezultatele studiului marchează un pas important în această călătorie istorică de opt luni pentru a avea un vaccin care poate ajuta la încetarea acestei pandemii devastatoare “, a declarat directorul general al Pfizer, Albert Bourla. “Cu sute de mii de oameni din întreaga lume infectați în fiecare zi, avem nevoie urgentă de a obține un tratament sigur și eficient “.

Săptămâna trecută, gigantul farmaceutic și compania parteneră Biontech au publicat rezultatele primelor teste pe baza primilor 94 de voluntari cu Covid-19 și  a fost eficient de 90% . Datele de astăzi, demonstrează că vaccinul este eficient la 95%, se bazează pe alte 170 de cazuri de coronavirus examinate. Vaccinul a fost testat pe 43.500 de persoane din șase țări și nu pare să existe probleme de siguranță în acest moment.

Citește și Blocajul în Australia s-a încheiat: statul acordă câte 100 de dolari cetățenilor pentru a cheltui în restaurante și teatre

NBC raportează că, dacă autoritatea SUA, Food and Drug Administration, eliberează o autorizație de urgență pentru utilizarea vaccinului Pfizer, ar putea începe să ajungă la pacienții americani – începând cu profesioniștii din domeniul sănătății de primă linie, vârstnici și alte persoane cu risc ridicat – în prima jumătate a lunii decembrie. Statele Unite ale Americii a declarat că se așteaptă ca vaccinul să fie disponibile la populația generală până în aprilie.

Pfizer și Biontech au asigurat că vor putea produce 50 de milioane de doze în acest an și 1,3 miliarde până la sfârșitul anului 2021. Studiul în fază avansată este în desfășurare în 150 de locații din întreaga lume, inclusiv Statele Unite, Germania, Turcia , Africa de Sud, Brazilia și Argentina.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.