Covid, UE semnează primul contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin

Comisia Europeană a semnat, în numele statelor membre ale UE, primul contract cu o companie farmaceutică, AstraZeneca, pentru a rezerva un posibil vaccin, ceea ce face ca acordul să fie efectiv formal. AstraZeneca este o companie biofarmaceutică globală suedeză – britanică, activă în cercetarea științifică, dezvoltarea și comercializarea medicamentelor cu prescripție medicală pentru infecții cardiovasculare, metabolice, respiratorii, inflamatorii, autoimune, oncologice, tulburări ale sistemului nervos central.

Contractul prevede posibilitatea de a achiziționa 300 de milioane de doze de vaccin Astra Zeneca, cu o opțiune pentru alte 100 de milioane de doze, care urmează să fie distribuite statelor în funcție de populațiile respective.

COVID-19, epidemia din Coreea de Sud nu oprește greva medicilor

De asemenea, Comisia a încheiat discuții cu alte patru companii de medicamente angajate să încerce să dezvolte un vaccin împotriva Covid-19 (Sanofi-Gsk, Johnson Johnson, CureVac și Moderna).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.