Covid, studiul: „Anticorpii dispar rapid, greu de obținut imunitatea de turmă”

Anticorpii Covid-19 dispar rapid după vindecare și , prin urmare , este puțin probabil ca populația la un moment dat să devină imună la noul coronavirus. Acest lucru a fost dezvăluit de o cercetare importantă efectuată în Marea Britanie de Imperial College împreună cu Ipsos Mori , care evidențiază modul în care cei care au avut Covid-19 sunt expuși riscului de a contracta din nou boala.

Studiul a constatat că în doar trei luni numărul persoanelor cu anticorpi a scăzut cu 26,5% , de la aproape 6% la 4,4%. În perioada 20 iunie – 28 septembrie, cercetătorii au urmărit 365.000 de persoane selectate aleatoriu , care s-au auto-testat regulat acasă pentru a vedea dacă au anticorpi împotriva Covid-19. Între sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, 6% dintre oameni aveau anticorpi împotriva virusului, dar până în septembrie, procentul celor care aveau anticorpi scăzuse la doar 4,4% .

Pierderea anticorpilor afectează în principal persoanele în vârstă

Între iunie și septembrie, ponderea persoanelor peste 75 de ani cu anticorpi a scăzut  cu 39%, în timp ce  cu 14,9% cu vârstă cuprinsă între 18 și 24 de ani.  În plus, tinerii și membrii comunităților negre, asiatice și etnice minoritare și lucrătorii din domeniul sănătății au avut niveluri mai mari de anticorpi, posibil din cauza expunerii repetate la virus.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că persoanele asimptomatice sunt mai predispuse să-și piardă anticorpii mai rapid decât cei care au prezentat simptome. Procentul de anticorpi la persoanele care au fost testați pozitiv pentru virus a scăzut cu 22,3% în trei luni și cu 64% la cei care nu au raportat că au fost afectați de Covid-19.

Citește și Iese să se joace cu o prietenă și nu se mai întoarce acasă: o fetiță de 9 ani a fost violată și ucisă

Prin urmare, scăderea rapidă a anticorpilor sugerează că persoanele care au fost infectate cu virusul pot fi re-infectate , la fel ca alte coronavirusuri, care cauzează răceala comună.  Din acest motiv, teoria așa-numitei imunități a turmei , propusă de unii oameni de știință ca alternativă la blocarea blocării infecțiilor , este deci inaplicabilă .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.