Covid și grupurile de sânge. Iată care grup de sanguin riscă mai puțin

Persoanele cu tip de sânge 0 prezintă un risc mai mic de a se infecta cu coronavirus. Acest lucru a fost demonstrat din rezultatele preliminare ale unui studiu realizat de compania de testare genetică 23andMe, care a implicat peste 750.000 de participanți. În aprilie, cercetătorii au început testele pentru a ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine modul în care genetica poate afecta dezvoltarea pandemiei. În special, evidențiază motivele pentru care unii pacienți contractează noul coronavirus, SARS-CoV-2 și dezvoltă infecții grave, în timp ce alții nu prezintă decât simptome ușoare sau moderate sau nu prezintă niciun simptom.

“Datele preliminare din studiul genetic în curs de desfășurare par să furnizeze dovezi suplimentare despre importanța grupului sanguin al unei persoane – determinat de gena ABO – în diferențele de sensibilitate la virus”, a declarat compania într-un post pe blog despre descoperirile.

Mai precis, sângele de tip 0 poate fi protector împotriva noului virus.

De fapt, rezultatele timpurii indică faptul că persoanele cu sânge de tip 0 au între 9 și 18% mai puține probabilități de a rezulta pozitiv la Covid-19  decât alte tipuri de sânge. Mai mult, potrivit cercetătorilor grupa de sânge de tip 0 previne forme grave ale bolii. „Aceste descoperiri sunt valabile dacă sunt adecvate vârstei, sexului, indicelui de masă corporală și etniei” a observat compania, adăugând că „par să existe mici diferențe de susceptibilitate între alte tipuri de sânge”.

Băiețelul de 7 ani care ar putea fi moștenitorul lui Einstein

“De asemenea au fost descoperite legături între Covid-19, coagularea sângelui și bolile cardiovascular “, a declarat Adam Auton, cercetător principal la studiu.

Cercetătorii chinezi, în cursul unei investigații efectuate în două spitale din Wuhan, locul de origine al epidemiei și într-un spital din Shenzhen, au observat deja că persoanele cu sânge de tip 0 au fost mai rezistenți la SARS -CoV-2, în timp ce cei cu sânge de tip A au avut cel mai mare risc. Un alt studiu a analizat în schimb genele a peste 1.600 de pacienți din Italia și Spania care au avut insuficiență respiratorie și au constatat că grupul sanguin de tip  A a fost asociată cu o creștere de 50% a probabilității ca un pacient să aibă nevoie de un ventilator.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.