Covid, se începe testarea vaccinului printr-un spray nazal : ” Ar putea oferi un răspuns mai bun decât metoda tradițională ”

Cercetătorii britanici sunt pe cale să înceapă testarea vaccinurilor cu spray nazal împotriva noului coronavirus. Obținerea dozelor direct din nas la plămâni ar putea oferi un răspuns mai bun decât metodele tradiționale, explică cercetătorii pe BBC online. Echipa de la Imperial College din Londra va folosi doi precursori deja în curs de dezvoltare: unul de la Oxford-AstraZeneca și unul de la Imperial care au început  testarea pe oameni în iunie.

Aproximativ 30 de voluntari sănătoși vor primi vaccinuri sub formă de spray sau aerosoli, în același mod în care medicamentele pentru astm se administrează cu un nebulizator sau mască. Vaccinul gripal sezonier poate fi administrat și sub formă de spray nazal, mai degrabă decât ca injecție. Cercetătorul principal Chris Chiu a subliniat că “pandemia actuală este cauzată de un virus respirator care infectează în primul rând oamenii prin celulele care acoperă nasul, gâtul și plămânii. Acestea sunt acoperiri specializate, care produc un răspuns imun diferit de restul corpului. Prin urmare, este esențial să înțelegem dacă vizarea directă a căilor respiratorii poate oferi un răspuns “mai eficient” decât un vaccin injectat în mușchi. ”

În lupta împotriva cancerului: eficiența PP2A la șoareci, testată în Danemarca

După cum explică Robin Shattock, șeful cercetării vaccinurilor de la Imperial College, „Grupuri de cercetători din întreaga lume lucrează în prezent la studii clinice ale vaccinurilor Covid-19. Și ne vor spune dacă acești candidați pot produce un răspuns imun sistemic împotriva virusului”.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca aceste studii să ne ofere un răspuns privind localizarea virusului în nas, gât și căi respiratorii, unde atacă și invadează celulele. Poate  că- conchide el – că un grup de cercetători are vaccinul potrivit, dar metoda de administrare greșit. Și doar astfel de studii ne vor spune. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.