Covid, posibilă nouă variantă din Mexic: ce au descoperit oamenii de știință

O posibilă nouă variantă de Covid sperie Mexicul . Acest lucru a fost raportat de cercetătorii de la Laboratorul pentru diagnosticul bolilor de urgență (LaDEER) din cadrul Universității din Guadalajar care au identificat 4 noi cazuri a unei versii mutată a Sars- Cov-2 în Mexic, în zona Jalisco, în partea de vest a țării, .

Varianta ar fi diferită de cele cunoscute și până acum, motiv pentru care se vorbește deja despre o variantă mexicană. “Am examinat probele pacienților care au fost pozitivi pentru coronavirus și am efectuat un test pentru a detecta mutația E484K”, a explicat Natali Vega, șeful laboratorului unde a fost făcută descoperirea, adăugând că din cei 4 pacienți, doar unul a avut contact cu străinătatea în timp ce alte 3 nu.

Citește și Covid, a murit după prima doză de vaccin: 24 de ore mai târziu moare și soția sa, fiica internată

Mutația în cauză (E484K) este aceeași raportată inițial și în variantele identificate în Africa de Sud și Brazilia și recent a apărut și în cea izolată din Regatul Unit. Studiile vor continua să descopere modul în care evoluează și acționează virusul. Cea mai mare preocupare a oamenilor de știință este că se poate dezvolta o variantă imună și că virusul poate avea capacitatea de a fugi de anticorpii neutralizanți induși de o infecție anterioară a agentului patogen original.

Deoarece aceasta este o mutație recentă, multe informații și studii încă lipsesc. Trebuie să fim foarte atenți și atenți cu informațiile pe care le avem, deoarece sunt preliminare. Ceea ce a fost raportat este că această mutație ar putea fi legată de reinfecție, dar este important să nu ne alarmăm ”, a spus Natali Vega.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.