Covid, peste 47 de milioane de cazuri și 1,2 milioane de decese: OMS: ” Trebuie să ne pregătim imediat pentru următoarea pandemie”

Cu peste 47 de milioane de cazuri de Covid-19 și peste 1,2 milioane de decese la nivel mondial, acum nu este momentul să renunțăm. Pandemia „poate fi combătută cu știință, soluții și solidaritate”. Acest lucru a fost subliniat de Organizația Mondială a Sănătății, care se pregătește pentru sesiunea virtuală a celei de-a 73-a Adunări Mondiale a Sănătății (Wha), programată în perioada 9-14 noiembrie. Ei bine, OMS are trei mesaje de împărtășit: „Deși aceasta este o criză globală, multe țări și orașe au împiedicat sau controlat cu succes transmiterea printr-o abordare cuprinzătoare și bazată pe dovezi. Deci, putem învinge Covid-19”.

Pentru prima dată “lumea s-a mobilizat în spatele unui plan pentru a accelera dezvoltarea vaccinurilor, diagnosticelor și terapiilor de care avem nevoie și pentru a ne asigura că acestea sunt disponibile pentru toate țările pe bază de echitate. Și proiectul Act Accelerator oferă rezultate reale.

Citește și Covid, o nouă variantă al virusului, responsabil pentru al doilea val în Europa: „A pornit din Spania”

În al doilea rând, „nu trebuie să ne retragem de la obiectivelor noastre de sănătate”. De la Agenda 2030 pentru vaccinări, până la Deceniul îmbătrânirii sănătoase 2020-2030, precum și inițiative de combatere a cancerului de col uterin, a tuberculozei, a bolilor oculare, a siguranței alimentare și a gripei. „În al treilea rând trebuie să ne pregătim imediat pentru următoarea pandemie”.

Prin urmare, Wha va examina un proiect de rezoluție care întărește pregătirea statelor în vederea urgențelor de sănătate, cum ar fi Covid-19. Această rezoluție solicită comunității globale de sănătate să se asigure că toate țările sunt mai bine echipate pentru a detecta și răspunde la cazurile de Covid-19 și alte boli infecțioase periculoase. Pentru că aceasta nu va fi ultima pandemie,   declară OMS.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.