Covid, peste 20 de mii de infecții pe zi în Rusia, dar Moscova redeschide barurile, restaurantele, discotecile și teatrele

Moscova se îndreaptă spre normalitate cu tot cu Covid . Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin , a ordonat înlăturarea ultimelor restricții impuse capitalei, deschizând ușa unei vieți normale.

Toate locurile, precum barurile, restaurantele, cluburile de noapte și discotecile, vor putea reveni pentru a servi clienții între orele 23:00 și 06:00 (limitarea a fost impusă în noiembrie anul trecut). Obligația companiilor de a pune cel puțin 30% din personal la muncă de acasă a fost apoi transformată într-o „recomandare”. De fapt, singurele restricții sunt acum pentru muzee, cinematografe și teatre, care trebuie să funcționeze la 50% din capacitate.

Această redeschidere a capitalei ruse are loc atunci când controversa continuă cu privire la fiabilitatea datelor publicate de autorități cu privire la progresul pandemiei în țara care are 145 de milioane de locuitori, dintre care 12 în capitală. În medie, în ultima săptămânal, infecțiile zilnice rătăcesc în jur de 20 de mii. Conform datelor oficiale, peste 3,6 milioane de cazuri și aproape 70 de mii de decese au fost înregistrate în Rusia de la începutul epidemiei.

La sfârșitul lunii decembrie, însă, după cum a raportat SkyNews, vicepremierul rus Tatiana Golikova a spus că decesele cauzate au fost de cel puțin trei ori mai mari decât cele raportate. Biroul de statistici raportează că, în primele 11 luni ale anului 2020, s-au înregistrat cu 229.700 decese mai multe decât în ​​2019, cu peste 80% cauzate de Covid. Pe scurt, Rusia ar fi a treia țară din lume după Statele Unite și Brazilia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.