Covid-party, nebunia care ia amploare în SUA

O modă periculoasă se răspândește în Statele Unite, și anume petrecerile Covid-19, petrecerile în care participați speră să se îmbolnăvească pentru a deveni imuni după ce s-au vindecat, scrie NYT Este o tendință – scriu ziarele – care se răspândește în special în statul Washington, unde cazurile de infecții au depășit 15 mii  și decesele au ajuns la  834.

“Este inacceptabil și iresponsabil – a spus Meghan DeBolt, directorul departamentului de sănătate al județului Walla Walla – expunerea deliberată la o infecție este riscantă pentru cei care o fac dar și pentru alții”. De fapt, ideea de a te infecta intenționat nu este o practică nouă în America. În trecut  mulți părinți au organizat așa-numitele „sărbători de varicelă” pentru a-și pune în contact copiii cu alți copii bolnavi de varicelă.

Coronavirus, noi simptome îi pun pe experți în alertă: „Atenție la tremurături și urticarie”

Ideea „ Covid-19-party” a început să se ia amploare mai ales după ce autoritățile sanitare din întreaga lume au început să ia în considerare ideea pașapoartelor de imunitate, documentul care va certifica absența riscului de infecție de la persoana care o deține.  Prin urmare, acest pașaport le-ar permite celor care au fost testați pozitiv pentru virus și apoi s-au  vindecat să călătorească sau să meargă la locul de muncă mai repede.

Centers for Disease Control and Prevention (Cdc), organismul federal care se ocupă de sănătatea publică din Statele Unite, se opun acestor Covid-party deoarece tinerii care sunt expuși la infecții   în cele mai multe cazuri nu au nevoie de spitalizare, dar rămâne astfel riscul de a infecta persoanele mai vulnerabile punându-le astfel în pericol viața.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.