Covid Olanda, Curtea de la Haga anulează starea de asediu: “Încălcă dreptul la libertate, nu există nicio urgență”

În Țările de Jos, starea de asediu trebuie ridicată imediat . Aceasta este decizia exprimată în această dimineață de judecătorul curții internaționale de la Haga . Interdicția de circulație în țară a fost stabilită pe baza unei legi de urgență, care prevede că un cabinet poate introduce reguli de urgență , fără a implica Senatul și Camera Reprezentanților în procesul de luare a deciziilor.

Cu toate acestea, așa cum a stabilit astăzi Curtea, a fost luată decizia de instituire a unei stări de asediu, în ciuda faptului că Olanda nu se afla într-o situație de urgență.

Citește și Un spital thailandez oferă un meniu pe bază de …marijuana

Potrivit judecătorului de la Haga, starea de asediu constituie „ o încălcare de anvergură a dreptului la libera circulație și la viața privată ”. Mai mult, regula „limitează, printre altele, dreptul la libertatea de întrunire și manifestare”.

Așadar, până în prezent, potrivit instanței, în cazul grupului de protest Virus Truth, starea de acoperire trebuie ridicată imediat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.