Covid, o nouă variantă al virusului, responsabil pentru al doilea val în Europa: „A pornit din Spania

Al doilea val de Covid în Europa a început în vară din Spania. Acest lucru a fost dezvăluit de un studiu realizat de o echipă internațională de oameni de știință, care a urmărit virusul prin mutațiile sale genetice. De fapt, experții au identificat o variantă a virusului, numită 20A.EU1 și i-au reconstruit locul de origine. Prin urmare, experții au ajuns la concluzia că această variantă de Covid s-a născut dintr-un focar care a pornit de la muncitorii din agricultură spanioli și s-a răspândit rapid în toată Europa datorită deplasărilor în vacanța de vară.

Citește și Franța în lockdown: la Paris o infecție la fiecare 30 de secunde

Cercetările au arătat că noua variantă a reprezentat mai mult de opt din 10 cazuri în Marea Britanie, 80% din cazuri în Spania, 60% în Irlanda și   40% în Elveția și Franța. Prin urmare, oamenii de știință au ajuns la concluzia că „comportamentul riscant al turiștilor din Spania a contribuit la răspândirea noii variante”.

Potrivit Emma Hodcroft, genetician evoluționist de la Universitatea din Basel și șef al studiului ,: „De la răspândirea 20A.EU1, pare clar că măsurile de prevenire a virusului în vigoare nu au fost  suficiente pentru a opri transmiterea infecțiilor introduse de aceasta vară”.

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu:

*https://www.medrxiv.org/

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.