Covid, o nouă variantă a fost găsită în Japonia

După varianta engleză și sud-africană de Covid , Ministerul Sănătății a descoperit o altă versiune a Coronavirusului în patru cetățeni care se întorceau dintr-o călătorie în statul brazilian Amazonas. Dintre cei 4 călători care au ajuns pe aeroportul Haneda din Tokyo pe 2 ianuarie, un bărbat de 40 de ani avea probleme cu respirația, o femeie de 30 de ani avea dureri de cap și dureri în gât, iar un adolescent avea febră. Celălalt adolescent nu avea simptome. Toți au dat rezultate pozitive pentru Covid la sosirea lor pe aeroport.

Citește și Liliacul care transporta Lyssavirusul mortal declanșează o alertă sanitară. În Australia, 3 victime

Tulpina diferă de variantele extrem de infecțioase găsite pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud, care au dus la o creștere a cazurilor în aceste țări, explică Japan Times . Un oficial al ministerului local a declarat că sunt deja în curs studii în ceea ce privește eficacitatea vaccinurilor împotriva acestei noi variante.

“În acest moment, nu există dovezi că noua variantă descoperită are un nivel ridicat de contagiozitate”, a declarat Takaji Wakita, directorul Institutului Național al Bolilor Infecțioase, în timpul unui briefing la Ministerul Sănătății. La rândul său, Ministerul Sănătății din Brazilia a confirmat că a fost informat de autoritățile japoneze că noua variantă are 12 mutații, dintre care una ar fi prezentă și în variantele găsite în Marea Britanie și Africa de Sud.

Acest lucru implică o potențială contagiozitate mai mare a virusului”, a adăugat el. O stare de urgență este în vigoare în zona Tokyo de vineri unde barurile și restaurantele închid la 20:00.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.japantimes.co.jp/
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.