Covid, o elevă din clasa a VIII-a a descoperit un posibil remediu pentru virus

O adolescentă de 14 ani, Anika Chebrolu elevă la liceul Independence din Frisco, Texas , a dezvoltat un posibil tratament pentru Covid-19 . Tânăra a câștigat un concurs, 3M Young Scientist Challenge, pentru o lucrare de identificare a unui medicament pentru tratarea coronavirusului .

Această lucrare i-a adus un premiu de 25.000 de dolari, puțin peste 21.000 de euro. Tânăra a dezvoltat, în timp ce se afla în clasa a VIII-a, o moleculă care se leagă de o proteină a virusului SARS-CoV-2 și, pe scurt, împiedică funcționarea virusului, relatează 20minutos.es.

Citește și Spitalele pline din cauza Coronavirusului, un bărbat de 42 de ani bea 8 beri și-și scoate singur dinții

Anika a reușit să o găsească cu o bază de date de peste 682 de milioane de compuși și, folosind un program de computer, a descoperit cum și unde molecula se va lega de virus. Tânăra lucra la proiectul ei științific pentru a găsi remedii pentru gripa sezonieră, dar când a izbucnit pandemia, ea a condus investigația asupra coronavirusului.

Pentru Anika, principala inspirație a fost bunicul ei, profesor de chimie, care i-a transmis dragostea pentru știință.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.