Covid nu oprește sacrificarea balenelor și delfinilor: în Insulele Feroe a reînceput Grindadrap

Nici măcar epidemia de Covid nu a reușit să oprească masacrul balenelor și a delfinilor care în mod tradițional are loc în fiecare an în Insulele Feroe daneze. Sângeroasa practică, numită Grindadrap, este o vânătoare pe care căpitanul Paul Watson, fondatorul și președintele ONG Sea Sheperd specializată în apărarea și conservarea faunei marine, a definit-o drept „un masacru ritualizat”.

„În ciuda unei pandemii globale – a scris Watson pe Facebook – psihopații sângeroși din Insulele Feroe daneze își continuă nemiloasele crime în serie. Cu lumea în pragul colapsului ecologic, luptând împotriva unei pandemii globale și care se confruntă cu un viitor incert datorită schimbărilor climatice imprevizibile, ignoranții și aroganții de pe acest teritoriu danez nu lasă realitățile ecologice să-și strice obsedarea oribilă față de crimă sadică “.

Extrem de rar, dar posibil! Un copil s-a născut ținând în mână spirala intrauterină a mamei ( foto)

Cuvinte foarte dure care însoțesc o fotografie în care se vede toată groaza lui Grindadrap, unde este posibil să vezi animalele, aflate deja pe cale de dispariție, fiind împinse acolo unde apa este mai mică și apoi să fie masacrate, atât de mult încât apa oceanului devine roș din cauza sângelui lor.

Numărul de exemplare care rămân victime ale sacrificării crunte este foarte mare: doar în ultimele zile, peste 252 balene pilot cu aripioare lungi și 35 de delfini albi din Atlanticul au fost uciși. Potrivit președintelui Sea Shepherd, numărul ar fi mult mai mare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.