Covid, Macron: „Lockdown în toată țara, dar școlile vor rămâne deschise”. ” Alți 400 de mii de morți dacă nu facem nimic”

Lockdown în Franța. Măsurile vor începe vineri și vor dura până la 1 decembrie. La fel ca în primăvară, francezii vor putea ieși la serviciu și la cumpărături. Adunările private și publice vor fi interzise

Președintele francez Emmanuel Macron s-a adresat națiunii, anunță un blocaj „ușor”. El a spus că țara „suferă un val mai letal decât primul și responsabilitatea mea este să protejez francezii și economia noastră”. “Restricțiile adoptate până acum – explică el – au fost utile, dar nu suficiente și acum nu mai sunt suficiente. Avem nevoie urgentă de o frână: școlile vor rămâne deschise în timp ce diverse întreprinderi se vor închide“, cum ar fi barurile și restaurantele.

„Suntem copleșiți de accelerarea bruscă a epidemiei, de un virus care pare să câștige forță pe măsură ce temperaturile scad”, a regretat liderul francez. “Toată lumea din Europa este surprinsă de evoluția virusului. Unele țări au luat măsuri mai dure înainte, dar suntem cu toții în același punct”. “Orice am face, vom avea 9.000 de pacienți în terapie intensivă până la jumătatea lunii noiembrie. Ne organizăm pentru a face față acestui lucru”, a spus Macron.

Macron a evocat scenariul „cel puțin 400 de mii de decese în câteva luni dacă nu facem nimic împotriva coronavirusului”. “Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile, liceele vor rămâne deschise cu protocoale de sănătate consolidate”, a anunțat Macron. Universitățile se vor închide, iar cursurile vor fi online. În ceea ce privește companiile, “telemunca va fi generalizată acolo unde este posibil. Activitatea va continua mai activ în unele sectoare. Guvernul va sprijini întreprinderile mici care vor începe o tranziție digitală”.

Citește și Coronavirus, record mondial de noi cazuri în 24 de ore: peste 500 de mii

Magazinele definite ca neesențiale, în special barurile și restaurantele, vor rămâne închise”, dar „economia nu trebuie să se oprească și nici să se prăbușească”. “Activitatea va continua cu o intensitate mai mare, ceea ce înseamnă că ghișeele de servicii publice vor rămâne deschise, precum și fabricile și fermele. Birourile și lucrările publice vor continua să funcționeze.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,    Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.