Covid lovește Franța în plin: : 52.010 de noi cazuri pozitive și 116 decese

Măsurile restrictive din Franța anunțate săptămâna trecută nu dau rezultatele dorite. Țara continuă să înregistreze zilnic noi recorduri ale infecțiilor cu Covid-19. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat  52.010 cazuri, depășind pentru prima dată pragul simbolic de 50.000. În registrele Autorității de Sănătate Publică s-au adunat alte 116 decese, care ridică numărul total de decese de la începutul pandemiei la 34.761.

Citește și Italia, noul decret în vigoare până pe 24 noiembrie

Cu toate acestea, există și alte cifre care reprezintă drama pandemiei coronavirusului în Franța: la începutul lunii septembrie rata de pozitivitate a testelor era de 4,5%, astăzi este de 17%. În ultimele zile, guvernul a extins starea de asediu  pentru 46 de milioane de oameni, două treimi din locuitorii țării. Dar s-ar putea să nu fie suficient. Vineri, președintele Emmanuel Macron a spus clar că este prea devreme pentru a spune dacă se apropie un nou blocaj, după cele două luni din primăvară în care toată Franța a rămas a fost paralizată (așa cum sa întâmplat în mare parte a planetei)

la nivel global numărul infecțiilor nu este mai bun. Este a treia zi consecutivă când se depășește recordul trist al noilor cazuri. Aceasta este ceea ce reiese din datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) la care se referă ieri.

În detaliu, s-au înregistrat alte 465.319 de noi cazuri, depășind cele 449.720 de vineri și cele 437.247 constatate joi. Aproape jumătate din noile cazuri sâmbătă au fost înregistrate în Europa, care au însumat 221.898 infecții într-o singură zi.  La nivel global, există peste 42,3 milioane de cazuri, cu aproape 1,15 milioane de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.