Covid, Italia: „Vaccinul va fi centralizat și gratuit pentru toți”

Ministrul Sănătății italian Roberto Speranza, a anunțat că „achiziționarea vaccinului este centralizată și va fi oferită gratuit tuturor italienilor”. “Probabil că vor fi necesare două doze pentru fiecare vaccinare – a spus el în timpul comunicărilor din Senat -, Italia are nevoie de 202 milioane de doze. Primele doze ar putea începe să fie disponibile din ianuarie”.

Italia a fost prima țară occidentală în care a apărut noul coronavirus, înregistrând 56.361 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în luna februarie și fiind a doua cea mai afectată țară din Europa în ceea ce privește numărul de decese, după Marea Britanie. Italia a înregistrat până în prezent 1,62 milioane de cazuri de COVID-19.

Citește și Pentru a preveni pericolul unui al treilea val de coronavirus , UE se gândește la o serie de linii directoare pentru Crăciun și Anul Nou

Numărul cazurilor zilnice a scăzut săptămâna trecută, însă guvernul a aprobat noul decret privind deplasările de Crăciun și Anul Nou pentru a preveni orice nouă creștere a numărului de infectări. În noul decret-lege Covid, între Crăciun și Anul Nou se va putea circula doar în propriile localități de reședință, în timp ce între 21 decembrie și 6 ianuarie va interzisă călătoria între regiuni, cu interdicția de a ajunge la a doua casă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.