Covid în Suedia, regele acuză guvernul: „Strategia împotriva pandemiei a eșuat”

Suedia, singura țară din lume care nu a implementat niciodată un blocaj împotriva Covid-19, se află acum într-o furtună de infecții. De fapt, regele Carol al XVI-lea a acuzat guvernul că a eșuat în strategia anticoronavirus. “2020 a fost un an teribil – a spus monarhul într-un interviu pe un post de televiziune -. Am eșuat. Am avut multe decese și suedezii au suferit enorm”.

“Gândiți-vă la toți oamenii care nu au putut să-și ia rămas bun de la membrii familiei decedați”, a spus regele într-un extras din interviul care va fi difuzat pe 21 decembrie la radiodifuzorul suedez SVT. „Cred că este o experiență grea și traumatică să nu poți să-ți iei adio”, a adăugat el. Când a fost întrebat dacă îi este frică să nu fie infectat, conducătorul (74 de ani) a răspuns: “În ultimul timp virusul s-a apropiat, din ce în ce mai mult. Cu siguranță nu este ceea ce vreau “. În ultimele 24 de ore, noile infecții au fost de 8.881, 91 de decese.

 Citește și Suedia nu a protejat vârstnicii de Covid: comisia de anchetă acuză Stockholm

 Suedia a avut o rată a mortalității prin coronavirus mult mai mare decât vecinii săi scandinavi, care au luat măsuri mai dure împotriva pandemiei. În total, în țara cu puțin peste 10 milioane de locuitori, au existat 350.000 de cazuri de Covid și 7.800 de victime. Luna trecută , fiul regelui și soția sa au rezultat pozitivi. Strategia suedeză anti-pandemie, dezvoltată de epidemiologul șef Ansers Tegnell, s-a bazat (și este încă) pe simțul responsabilității populației.

Pe lângă faptul că nu a impus niciodată un blocaj, guvernul s-a limitat doar la emiterea de recomandări, fără a prevedea sancțiuni pentru cei care nu le respectă. Magazinele, școlile, barurile și restaurantele din Suedia nu s-au închis niciodată, totuși săptămâna trecută liceele au fost rugate să treacă la învățământul la distanță. O măsură care a intrat în vigoare și în Stockholm de luni.

Având în vedere Crăciunul, au fost publicate și noi linii directoare, inclusiv evitarea întâlnirilor cu mai mult de 8 persoane, întâlnirea în aer liber și, dacă este posibil, evitarea folosirii autobuzelor și trenurilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.