Covid în Germania: la Berlin situația riscă să scape de sub control

Există mari probleme și în Germania: “Situația din Berlin mă îngrijorează cu adevărat. Mă tem că este pe punctul de a deveni incontrolabilă”. Acest lucru a declarat  prim-ministrul bavarez Markus Soeder la finalul unei reuniuni a cabinetului de la München.

În patru raioane ale Berlinului – cu o populație totală de peste un milion de locuitori – a fost depășit pragul a 50 de cazuri de infecții la o sută de mii de locuitori pe o perioadă de 7 zile, stabilit ca o limită de către autoritățile germane în efortul de a controla răspândirea Coronavirusului. Acestea includ Mitte, Kreuzberg și Neukoelln.

Citește și Covid, peste 18 mii în Franța în 24 de ore. Macron pregătește noi restricții

Drept urmare, două state, Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat au introdus carantina persoanelor din aceste zone. Soeder, care este privit ca un posibil candidat la succesiunea Angelei Merkel la alegerile generale de anul viitor, a cerut autorităților berlineze să adopte măsurile în vigoare la Munchen, utilizarea măștilor și limitele în mitinguri.

Nu vrem absolut să avem o situație ca cea a Madridului, nu vrem o situație ca cea din Paris, unde este nevoie de un blocaj și unde viața publică trebuie readusă la zero”, a spus el.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.