Covid, în Europa, o persoană moare la fiecare 17 secunde

În Europa  o persoană moare la fiecare 17 secunde ”. Acest lucru a fost declarat de Hans Kluge, director regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru vechiul continent. „ În Europa avem 28% dintre pacienții cu Covid-19 ” și „ 29 de mii de oameni au murit săptămâna trecută , ceea ce înseamnă unul la fiecare 17 secunde”. a explicat Kluge  în timpul unei întâlniri în care a actualizat situația pandemiei coronavirusului Sars-CoV-2 în Europa.

„Europa este din nou unul din epicentrele pandemiei , cu Statele Unite ale Americii. Există lumină la capătul tunelului, dar vor fi cele mai dificile șase luni “, a adăugat Kluge, care a reiterat modul în care blocajele ar trebui considerate ca” ultima soluție. Recunoaștem că sute de milioane de oameni se află într-un fel de „blocare”, am aflat că există daune colaterale semnificative asociate acestora, inclusiv probleme de sănătate mintală, alcool și abuz de substanțe ”.

Blocările ar trebui eliminate într-un mod sigur și gradual”, a subliniat Kluge, avertizând că scăderea cazurilor înregistrate „este o veste bună și este mărturia angajamentului oamenilor de a face ceea ce trebuie făcut pentru a opri contagiunea, dar pe de altă parte, mortalitatea a crescut cu 18% și trebuie să protejăm persoanele vulnerabile. Deci, mesajul trebuie calibrat. Europa este capabilă să-și revină, dar virusul profită de îndoielile, deciziile tardive ale guvernelor. Știm că vaccinul va sosi prea târziu pentru această iarnă. Deci, trebuie să fim cu adevărat vigilenți, deoarece momentan sistemele de sănătate sunt la limită ».

Citește și Japonia înregistrează noi cazuri de Covid: stare de maximă alertă

Nu trebuie uitat, concluzionează Kluge, că în regiunea europeană „ au existat acum peste 15,7 milioane de cazuri de Covid-19 și aproape 355.000 de decese raportate, cu peste 4 milioane de cazuri mai mult doar în noiembrie . Europa reprezintă 28% din cazurile globale și 26% din decese .”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.