Covid în Africa: peste un milion de infecții

Peste un milion de oameni s-au îmbolnăvit cu Covid-19 în Africa, după cum arată datele de la Centrul pentru Controlul Bolilor al Uniunii Africane. În detaliu, există 1.007.336 de cazuri confirmate, în timp ce 22.066 de persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor legate de infecție.

“Cursul pandemiei în Africa este mult mai mic decât cel prevăzut”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul regional pentru Africa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). În mai, OMS estimase cel puțin 10 milioane infectate în Africa în decurs de șase luni.

Coronavirus, Brazilia este aproape de 100.000 de morți. Bolsonaro: „Viața trebuie să continue”

Cea mai afectată țară africană este Africa de Sud, cu peste o jumătate de milion de cazuri și peste nouă mii de decese. “Am început să vedem o scădere a infecțiilor zilnice din Africa de Sud, iar aceasta este o “tendință pozitivă”, a spus Moeti.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.