Covid Germania, 590 morți. Merkel: „ Este Inacceptabil”

„500 de decese inacceptabile pe zi”. Acest lucru a fost declarat de cancelarul german Angela Merkel, după ce ieri Institutul Robert Koch (Rki) a raportat late 590 de decese de coronavirus în ultimele 24 de ore, cu 100 mai mult decât săptămâna trecută. “Suntem într-o fază decisivă, dacă nu,  chiar cea mai decisivă, a luptei noastre împotriva pandemiei”, a spus Merkel, vizibil emoționată, în discursul său adresat parlamentului. “Cifrele sunt la un nivel prea ridicat”, a adăugat ea, descriind cum ” foarte alarmant “este numărul tot mai mare de victime și persoane care trebuie să fie internate în terapie intensivă.

Numerele actuale nu sunt foarte încurajatoare. Conform datelor ECDC, în Germania noile cazuri din ultimele 14 zile sunt mai mari decât în ​​Franța, Belgia și Spania și aproape la egalitate cu Marea Britanie, deși sunt încă mult sub țări precum Italia  o Suedia. În plus, Rki a raportat 20.815 cazuri noi, în creștere de la 17.270 miercuri, ducând la numărul total de infecții de la începutul crizei la 1,22 milioane. Numărul total al victimelor a ajuns la 19.932.

Citește și Poveste incredibilă: o tânără câștigă 10 milioane de dolari vânzând apa murdară după baie

Merkel a reamintit că ieri o academie națională de oameni de știință și experți „i-a implorat” pe germani să-și reducă contactele sociale „cel puțin o săptămână înainte de a-și întâlni rudele mai în vârstă” .

„Ar face bine să luăm cu seriozitate ceea ce ne spun oamenii de știință”, a avertizat ea. Deși recunoaște „dragostea pe care nemții o au în tradițiile de Crăciun precum tarabele și vinul fiert”, în lumina datelor de astăzi „acestea sunt inacceptabile”. În cele din urmă, a cerut guvernelor de stat să ia în considerare din nou închiderea timpurie a școlilor și a avertizat că „dacă din cauza a prea multor contacte înainte de Crăciun, acesta ar putea fi ultimul cu bunicii noștri și atunci vom fi fost neglijenți”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.